7 sfaturi pentru a slăbi sănatos

Larisa Rusu, nutriționist-dietetician

1. Nu te limita la o masă pe zi

Din cauza programului încarcat pe care îl avem cu toții în ziua de azi, ajungem să ignorăm lucrurile importante din rutina noastră, printre care și alimentația. Din păcate de cele mai multe ori, mâncăm doar o data pe zi, de cele mai multe ori ceva rapid, achiziționat din magazin. Ajungem să ingerăm calorii mai multe datorită faptului că ne înfomentăm pe parcursul zilei.

2. Lasă pauză între mese și gustări

De cele mai multe ori, avem un job care ne solicită psihic, iar creierul nostru pentru a funcționa așa cum trebuie, are nevoie de energie. Principala sursă de energie sunt carbohidrații, iar în momentele critice, zahărul este cel mai accesibil aliment și cel mai ușor absorbabil. De aceea ajungem să consumăm dulciuri atunci când nu avem cele 3 mese și două gustări!

3. Bea apă suficientă

Deseori lumea evită consumul de apă datorită faptului că simt senzația de balonare, discomfort și picoare grele, semne care sunt specifice pentru retenția de apă. Un detaliu important pe care lumea îl ignoră, este faptul că retenția de apă se instalează atunci când noi nu consumăm apă suficientă, iar organismul începe să își facă depozite (vezi articolul despre Retenția de apă în organism).

4. Consumă fructe cel puțin la una din gustări

Fructele sunt alimente slabe caloric și bogate în fibre și vitamine. Pentru a menține un deficit caloric, e nevoie să integrăm alimente slabe caloric, dar care ne țin de foame. Așadar, la cel puțin una dintre gustări, este indicat să consumăm fructe de sezon.

Hmm...interesant nu-i așa? Abonează-te la newsletter pentru mai multe articole!

5. Folosește o farfurie mai mica

Simțul văzului este foarte important în general, dar în special atunci când vine vorba de mâncare. El ne ajută să ne pregătim creierul și să îi oferim informații despre ceea ce va urma să ingerăm. Deficitul caloric, înseamnă inevitabil și cantități mai mici. Dacă vom folosi farfurii mai mici, creierul va asocia informația vizuală cu senzația de sațietate.

6. Atenție la alcool și băuturi răcoritoare

Deși par inofensive, aceste alimente aduc un aport considerabil de calorii. Un gram de alcool, ne furnizează 7 calorii. Pe de altă parte, atunci când consumăm alcool, corpul va cere mâncare în plus pentru metabolizarea acestuia (citește și articolul Ce nu știai despre alcool) . Totodată, băuturile răcoritoare conțin cantități exagerate de zahăr, acesta reprezentând doar calorii goale.

7. Organizează-ți mesele

Este foarte dificil să ai o alimentație echilibrată și sănătoasă cu decizii pe moment. De aceea e nevoie să îți pregătești mesele dinainte. În cazul în care timpul nu îți permite acest lucru, o variantă foarte ușoară și sigură este abonamentul de mâncare sănătoasă de la HealthU prin care primești zilnic cele 3 mese și 2 gustări pentru întreaga zi. În acest fel știi că alimentele sunt calculate de către un nutriționist dietetician și că ai parte de preparate de calitate.

Așadar atunci când vrei să slăbești încearcă să nu alegi vreo dietă minune care îți pune sănătatea organismului în dificultate doar pentru ca tu să ajungi la greutatea dorită într-un timp foarte scurt! E important ca acest proces să nu fie unul ieșit din comun, ci dimpotrivă, cât mai natural posibil.

Sănătatea se câștigă progresiv. Începe cu nutriția!

O reducere de “Bine ai venit” în comunitatea HealthU

Abonează-te la newsletter și primești 15% reducere la prima comandă pe site-ul nostru. 

Codul de reducere este valabil la prima comandă, urmând ca imediat ce ești parte din comunitatea HealthU să primești alte facilități unice și personalizate.
Codul nu poate fi cumulat în cazul în care sunt active alte promoții sau campanii de reduceri în coș.
Pentru a beneficia de reducere, codul trebuie introdus la finalizarea comenzi.
Prin transmiterea datelor esti de acord cu politica de confidentialitate