Alimentația potrivită în vacanță

Vara e aici!

Câți dinte noi am așteptat acest moment? Momentul în care ne vom rupe din rutina noastră zilnică și, măcar pentru câteva zile, ne vom deconecta de la toată agitația din viața nostră.

În continuare, vom vorbi despre ce și cum să mâncăm atunci când mergem în vacanță.

După ce am ales destinația, să vedem cum ne pregătim pentru aceasta!

O alimentație echilibrată și sănătoasă înseamnă să știi să faci alegeri corecte, indiferent dacă ești la mare, în vârful muntelui sau pe un vas de croazieră, în mijlocul oceanului.

Hmm...interesant nu-i așa? Abonează-te la newsletter pentru mai multe articole!

Perioada de dinaintea vacanței

Încercați să lăsați stresul bagajului la o parte, să vă păstrați un orar al meselor  regulat. Mesele trebuie să fie difersificate, să conțină atât proteine, lipide și carbohidrati, cât și fibre pe care le luăm din legume, fructe și cereale integrale. Totodată, cu ajutorul unei cantitati optime de fructe și legume și cu numărul de ore de somn bifat, reușim să ne creștem imunitatea.

După ce au fost pregătite bagajele, urmează drumul:

Trebuie să pregătim sau să cumpărăm sandwichuri, în care să includem și legume proaspete. Lângă acestea, mai putem adăga și un iaurt simplu, deoarece acesta are un efect răcoros. Evitați să cumpărați din benzinării snacksuri, dulciuri, cipsuri sau orice alt aliment nesănătos!

Încercați să nu lăsați să treacă foarte mult timp de la ultima masă până la următoarea gustare/ masă – indicat ar fii să existe o pauză de 2-3 ore.

Beți cât mai multă apă pentru a preveni deshidratarea. Aceasta duce la costipație și nu tare ne dorim să ajungem în vacanță balonați și cu discomfort abdominal.

Alimentația în vacanță

Ajunși în vacanță, e posibil să mâncăm la terasă! Ia-tă câteva sfaturi:

Încercați întotdeauna să optați pentru o cazare care are micul dejun inclus în preț. Pentru a ne începe ziua, avem nevoie de un mic dejun sănătos și gustos, acesta are un rol foarte important.

Atenție la numărul de feluri de mâncare pe care le comandați.  În vacanță, mai mult de un fel de mâncare nu este nevoie la o masă. Încercați să mutați “desertul” la gustare, adică să îl serviți după 2-3 ore, nu imediat după masă.

Totodată, atenție la porția din farfurie, dacă observați că e o porție mare nu este necesar să mâncați tot din farfurie doar pentru că “ați dat banii pe ea”.

Consumați legume la fiecare masă. În perioadele în care este cald, este indicat să se consume legume și fructe crude, deoarece acestea au un conținut mare de apă și ne ajută să rămânem hidratați.

Trebuie să ținem cont de faptul că este foarte important să ne hidratăm și atunci cănd bem “lichide”  precum cafea sau alcool. Acestea deshidratează și avem nevoie să ne refacem aportul de apă. Așadar, seara la terasă, pe lângă alcool, vom comanda cel putin o sticla cu apă.

Evitați felurile de măncare care sunt însoțite de garnituri, obligatoriu, pentru că de obicei se oferă cartofi prăjiți, evitați sosurile nesănătoase și maioneza, deserturile calorice, alimentele pane, etc.

Încercați alimente noi, dar sănătoase. Sunt singură că restaurantele de calitate ne pot oferi diferite varientăți.

Sănătatea se câștigă progresiv. Începe cu nutriția!

NU UITAȚI!

Alimentația poate varia în funcțe de zona în care mergem în vacanță: dacă mergem la mare, categoric vom opta să consumăm mai mult pește și fructe de mare, deoarece le vom găsi ușor și totodată, vor fi și proaspete, iar dacă vom opta pentru munte, categoric nu este o zonă prea bună să ne comandăm pește și fructe de mare.

Totuși, există un proverb (doar că refolmulat): “Lasă și pe mâine ce poți manca azi, poate între timp nu iți mai e pofta”.

Nu uitați că mergem în vacanțe pentru a ne relaxa și a petrece timp cu cei dragi, nu mergem în vacanțe pentru a face compromisuri și a acumula 3-4 kg în plus doar pentru un all-inclusive!

O reducere de “Bine ai venit” în comunitatea HealthU

Abonează-te la newsletter și primești 15% reducere la prima comandă pe site-ul nostru. 

Codul de reducere este valabil la prima comandă, urmând ca imediat ce ești parte din comunitatea HealthU să primești alte facilități unice și personalizate.
Codul nu poate fi cumulat în cazul în care sunt active alte promoții sau campanii de reduceri în coș.
Pentru a beneficia de reducere, codul trebuie introdus la finalizarea comenzi.
Prin transmiterea datelor esti de acord cu politica de confidentialitate