CALIFICATA LA TURNEUL CAMPIONILOR (U 10) – Un nou succes pentru baimareanca Sara Sitar

CALIFICATA LA TURNEUL CAMPIONILOR (U 10) – Un nou succes pentru baimareanca Sara Sitar

Baimareanca Sara Nicole Sitar continua seria succeselor la turneele desfasurate pe plan national. Tanara speranta a tenisului din Romania a castigat in ultimul weekend Cupa „Tenis Prim”, competitie desfasurata in Bucuresti. Turneul a reunit la start 16 fete din intreaga tara, care au fost impartite in trei grupe.

Sportiva pregatita de prof. Gheorghe Calin s-a calificat pe tabloul eliminatoriu dupa ce si-a invins toate adversarele din grupa A. Ulterior, Sara a obtinut victorii concludente in sferturi, semifinale si finala turneului. Odata cu victoria obtinuta la Cupa „Tenis Prim”, Sara Sitar si-a asigurat si calificarea la Turneul Campionilor organizat de Tenis 10 Verde MPG, care va avea loc la sfarsitul sezonului in Bucuresti.

Profitand de participarea la Cupa „Tenis Prim”, Sara Sitar a asistat alaturi de mama ei, Simona, la semifinalele si finala turneului WTA WTA Bucharest Open. De asemenea, s-a pregatit timp de trei zile la Academia Victor Hanescu, sub indrumarea fostului mare tenismen roman, care i-a remarcat talentul.

Sara Sitar este nascuta in Baia Mare, in 4 decembrie 2011. A inceput sa practice sportul alb la varsta de trei ani si jumatate, sub indrumarea antrenorului Gheorghe Calin, la clubul „Sport Club Calin” Baia Mare. In varsta de doar opt ani, baimareanca are deja in palmares numeroase premii la turneele de tenis desfasurate in tara, la diferite categorii de varsta.

# Sara Sitar concureaza la categoria „Verde”

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a introdus o serie de recomandari, care au la baza un cod al culorilor, corespunzator mai multor niveluri de joc. }inand cont de varsta si de abilitatile fiecaruia, pentru fiecare nivel exista mingi mai grele sau mai usoare, rachete mai lungi sau mai scurte si terenuri de joc mai mici sau mai mari. Aceste norme sunt obligatorii, din anul 2012. Astfel, copiii concureaza la categoria Rosu (pana la opt ani), Portocaliu (pana la noua ani) si Verde (pana la 10 ani).

Desi nu a implinit inca opt ani, baimareanca Sara Nicole Sitar concureaza la categoria Verde. In acest caz, dimensiunile terenului sunt 23,77 m lungime/8,23 metri latime, inaltimea fileului este de 91 cm, iar minegea verde este 25% decompresata fata de cea galbena. Lungimea recomandata a rachetei este de 63-68 cm.

„Mingea verde e mai iute decat cea portocalie, dar este mai usoara si sare mai putin decat una obisnuita, galbena, permitand dezvoltarea unor tehnici si tactici de joc avansate. Jucatorul dobandeste abilitati avansate legate de pozitionarea pe teren, de lovirea mingii in urcare si de transferul de greutate, pentru a se adapta oricarei situatii de joc”, precizeaza reprezentantii Federatiei Romane de Tenis.

Marius CIMPIAN

sursa articol: https://www.axanews.ro/mm/calificata-la-turneul-campionilor-u-10-un-nou-succes-pentru-baimareanca-sara-sitar.html