­­Cele 10 legi ale nutriției

Dacă vrem să avem parte de rezultate în orice domeniu, trebuie să înțelegem următorul aspect: motivația și deciziile ne ajută să pornim pe un anumit drum, însă disciplina ne va conduce spre destinație.
Pentru o alimentație și un standard de viață sănătos trebuie să urmăm cele 10 legi ale nutriției:

1. Mănâncă regulat

Un metabolism activ, care funcționează la capacitate maximă se poate menține la acești parametrii alimentându-te constant și fără a sări peste mese. Pauzele prea mari între mese nu întrețin funcționarea optimă a metabolismului și astfel nu vei avea arderi mai accelerate dacă nu ai un program regulat de mese.

2. Nu sări peste micul dejun

Cea mai importantă masă a zilei, da! Ca și atunci când ai vrea să pleci dimineața cu mașina de acasă, dar semnul din bord îți arată că nu ai suficientă benzină. Cum pleci? La fel, mâncarea este combustibil pentru noi și trebuie să te asiguri de la primele ore ale zilei că ai suficientă pentru a face față cu brio provocărilor din ziua respectivă.

3. Consumă suficiente proteine

Proteinele sunt cele care ne țin cel mai mult de foame, așa că mănâncă pui, pește, curcan, porc, vită, ouă, lactate sau proteine vegetale (fasole, mazăre, linte, năut, soia sau quinoa) la fiecare masă a zilei. În plus, ele ajută la construcția masei musculare. Cu cât avem o masă musculară mai dezvoltată, cu atât metabolismul nostru este mai accelerat.

4. Nu uita de legume la fiecare masă

Prin faptul că îți adaugi legume la fiecare masă vei reuși să controlezi mai bine aportul de calorii. Legumele au un volum mare, dar puține calorii. În plus, ne aduc și o porție de fibre alimentare, vitamine, minerale și apă.

5. Hidratează-te optim

Fiecare corp este diferit, la fel și necesarul de apă de care are nevoie. Așa că, fiecare kilogram are nevoie de 30ml de apă pentru a funcționa optim. De exemplu: o femeie care are 60 kg trebuie să bea 1.8 litri de lichide, în timp ce un bărbat ce cântărește 80 kg trebuie să consume 2.4 litri de lichide. Este un calcul super simplu, fă-l și tu!

Hmm...interesant nu-i așa? Abonează-te la newsletter pentru mai multe articole!

6. Respectă pauzele între mese

Stomacul nostru se golește la aproximativ 3 ore după masa precedentă, așa că dă-i timp să își realizeze digestia liniștit. Nu mânca sau ronțăi într-una, mai ales dacă senzația de foame nu este prezentă. Nu vei face decât să aduni un număr mai mare de calorii, de care nu ai neapărată nevoie.

7. Alege surse de grăsimi sănătoase

În loc de prăjeli, fast-food și alte surse de grăsimi mai puțin sănătoase, alege variantele vegetale și anume: ulei de măsline, avocado, semințe, nuci, pește etc. Ele ajută la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) din organism, în timp ce pot crește nivelul de colesterol bun (HDL) din sânge.

8. Stai departe de alimentele procesate

Încearcă să te orientezi mai mult spre alimente brute, apropiate de starea lor naturală. În felul acesta beneficiezi de cantități mai mari de nutrienți, vitamine și minerale. Încearcă să consumi în fiecare zi cel puțin o porție de legume, fructe, cereale integrale, lactate integrale, carne, pește și ouă.

9. Alege varianta integrală a cerealelor

Cerealele integrale (pâinea integrală, pastele integrale, orezul integral, fulgii de ovăz etc.) conțin cantități semnificativ mai crescute de fibre alimentare decât varianta mai procesată, albă. Astfel, vor ține mai mult de foame și ne vor asigura un tranzit excelent.

10. Fă mișcare!

Nu în ultimul rând, pe lângă faptul că ne alimentăm sănătos, mișcarea trebuie să își aibă și ea loc în viața noastră de zi cu zi. Mai ales prin faptul că stăm minim 8 ore jos, la birou, trebuie să ne dea de gândit la implicațiile care pot surveni asupra sănătății. Încearcă să faci mișcare zilnic, cel puțin 30 de minute!

O soluție care îți ușurează disciplina nutriției corecte

Cu HealthU – livrare mâncare sănătoasă totul poate fi mult mai ușor. Cum? Simplu 🙂
 – Nu va mai trebui să calculezi tu necesarul caloric zilnic și raportul optim de macronutrienți, nu va trebui să gătești, vei avea mese diversificate și nu vei face risipă de alimente.
– Meniurile HealthU sunt formate din 3 mese și 2 gustări, deci vei putea mânca regulat și vei ține evidența meselor.
– Fiecare abonament de mâncare la HealthU îți oferă pentru fiecare masă a zilei calculul nutrițional al ingredientelor. În plus meniul zilnic nu depășește numarul de calorii al obiectivului ales de tine.
– Ai deseori parte de gustări ce conțin ceaiuri, limonade, fresh-uri sau smoothie-uri pentru ca organismul tău să fie hidratat corespunzător.
– Legumele și fructele sunt nelipsite din alimentația ta zi de zi.
– Te bucuri doar de ingrediente de calitate și rețete gustoase. Mâncatul sănătos este o adevărată plăcere cu HealthU!

Aceste reguli de bază în nutriție, de care fiecare dintre noi poate ține cont zi de zi, te vor conduce spre un standard de viață cu adevărat sănătos.

Sănătatea se câștigă progresiv. Începe cu nutriția!

O reducere de “Bine ai venit” în comunitatea HealthU

Abonează-te la newsletter și primești 15% reducere la prima comandă pe site-ul nostru. 

Codul de reducere este valabil la prima comandă, urmând ca imediat ce ești parte din comunitatea HealthU să primești alte facilități unice și personalizate.
Codul nu poate fi cumulat în cazul în care sunt active alte promoții sau campanii de reduceri în coș.
Pentru a beneficia de reducere, codul trebuie introdus la finalizarea comenzi.
Prin transmiterea datelor esti de acord cu politica de confidentialitate